Begivenheden har allerede fundet sted.

Dato Lørdag d. 24. september 2022, Kl. 15:00 til kl. 16:30
Brahms Trio. Opstandelseskirken.

Koncert i Opstandelseskirken. NB! Ikke HV kirke.

Den internationale kendte Brahms Trio har gæstet byen før, men denne gang i et samarbejde med Opstandelseskirken (hvor koncerten afholdes) og Albertslund Bibliotek.

Kulturel- og kunstnerisk udveksling stopper ikke pga krig – som trioen selv er utrolig frustrerede og kede af.

Trioen udgiver over en årrække alle de store russiske klavertrioer på Naxos International, og deres sidste sæt med fem cd’er fik hele fem hjerter i Politiken i en stor bagsideanmeldelse.

Denne lørdag eftermiddag spiller de Tjajkovskijs enestående trio i a-moll og Sjostakovitj’ klavertrio i e-moll, som han skrev til minde om sin meget nære ven Ivan Sollertinsky, som var død kort forinden. Trioen blev færdiggjort i 1944 og både krigens og vennens alt for tidlige død er stærkt repræsenteret i værket.

Natalie Rubinstein – kammermusikprofessor i Moskva – er trioens uformelle leder, og hendes store anslag passer godt til Opstandelseskirkens flotte Steinway-flygel.

Koncerten varer små halvanden time, incl en lille pause, der er gratis adgang og et efterfølgende glas i Opstandelseskirken bagefter.