Tirsdag d. 2. april 2019, Kl. 19:30 til kl. 22:00

Russisk klavertrio besøger atter Rytterskolen

Tirsdag d. 2. april kl. 19.30 får Herstedvester Kirke besøg af en klavertrio fra allerøverste hylde. Det er nemlig kammermusik på højeste niveau, når Brahms Trio fra Moskva spiller sit hjemlands komponister – og denne gang også en klavertrio i g-moll af Joseph Haydn. De tre musikere synes dette værk passer endnu bedre til den intime akustik i Rytterskolen, som de nu kender fra sidst de besøgte byen – i marts 2018.

Musikerne i trioen er blandt de førende kammermusikere i Rusland: Nikolaj Satjenko (violin) og Kirill Rodin (cello) har begge vundet førstepriser i den berømte Tjajkovskij-konkurrence i Moskva. Pianisten og den kunstneriske leder af trioen Natalia Rubinstein (klaver) har siden 2002 været ”Æreskunstner af den Russiske Føderation”, udnævnt af Vladimir Putin selv. Og er desuden kammermusikprofessor på det verdensberømte Tjajkovskij-konservatorium i Moskva. Hun har et iltert, kunstnertemperament – hvilket vi fik at høre sidst, hvor Sjostakovitj fik et voldsomt og dramatisk anslag. Denne gang bliver det lidt mere roligt med de russiske komponister Sergei Youferov og Anton Rubinsteins klavertrio i g-mol, op. 15 nr. 2. Foruden nævnte værk af Haydn.

Kammermusik skal helst høres i et mindre rum, og det er muligt i Rytterskolen i Herstedvester, kirkens menigheds hus. Der netop rummer et relativt nyt flygel af mærket Irmler – som jo er et væsentligt element i en klavertrio. Det hele passer fremragende til trioens magtfulde og personlige energi.

Ud over koncerten i Rytterskolen tirsdag kl. 19.30 spiller Brahms Trio en række koncerter i hele Danmark. Turnéen gennemføres med støtte fra Det Obelske Familiefond og Knud Højgaards Fond.