Dato Onsdag d. 25. november 2020, Kl. 19:30 til kl. 21:00
Sted Forsamlingshuset.
Koncert med Mozartensemblet.

AmadeusEnsemblet fejrer 250-året for Beethovens fødsel på utraditionel vis ved en koncert i Herstedvester Kirkes menighedshus onsdag d. 25. november kl. 19.30

AmadeusEnsemblet har valgt at fejre Beethoven med et nyt værk. Ensemblet har bedt komponisten David Palmquist skrive et stykke musik inspireret af temaer og klange fra Beethovens verden. Palmquist er en musikalsk multikunstner. Han er ikke kun komponist. Han er også en fremragende hornist og dirigent - bl.a. medlem af blæserkvintetten Carion og dirigent for Den Kongelige Livgardes Musikkorps.

Ved koncerten kan man høre hans nye værk – en stor serenade i fire satser – hvor man kan finde inspirationer fra en lang række værker af Beethoven – f.eks. hans 3. og 7. symfoni og septetten. Kom og lyt og find selv flere!

Ved koncerten spiller ensemblet også et værk af Beethoven selv: 12 kontradanse, som Beethoven skrev til ballerne i Wien, dengang han boede der. Kontradanse er oprindeligt nogle folkelige danse, hvor de dansende står i rækker over for hinanden eller i en kreds. Beethoven har senere brugt temaer fra dansene andre steder - f. eks. d. 3. symfoni.

I de sidste to værker man kan høre ved koncerten, har komponisterne også ladet sig inspirere af andre værker.

I det første – vores egen Carl Nielsens Sagadrøm - er det ikke anden musik, men et stykke litteratur, komponisten forholder sig til, nemlig Njals Saga.

Det sidste værk er den amerikanske komponist Charles Ives’ Variations on America. America er en højtidelig hymne, som vi bedst kender som melodien til God save the Queen. I sine variationer vender og drejer Ives den kendte melodi rytmisk og harmonisk i mange forskellige stilarter. På et tidspunkt kan man endda høre den i to forskellige tonearter på en gang.

AmadeusEnsemblet, som fejrede sit 25-års jubilæum forrige år, består af 15 blæsere og en kontrabas. Ensemblet blev i sin tid stiftet ud fra ønsket om at samle de bedste amatørblæsere for at kunne spille de smukke serenader af Strauss og Mozart. Sidenhen har ensemblet udvidet repertoiret for denne særlige symfoniske blæserbesætning med arrangementer af kendt musik samt gennem bestilling af ny musik af fremtrædende danske komponister. Gennem årene er det blevet til nu hele 16 nyskrevne værker.

AmadeusEnsemblet har en omfattende koncertvirksomhed, som bl.a. indbefatter koncertturnéer til Færøerne og USA, og i jubilæumsåret 2018 gik turen til Sønderjylland og Nordtyskland.

Koncerten dirigeres af Jørgen Fuglebæk, som har taget sin dirigentuddannelse ved Royal Academy of Music i London. Han debuterede i Tivoli med Sjællands Symfoniorkester i 1981. Han har gennem årene dirigeret de fleste danske orkestre, og han har dirigeret i udlandet.

Han er chefdirigent for Studenter-Sangforeningen, og er desuden en efterspurgt dirigent inden for amatørmusikken – det gælder alle genrer: kor, symfonisk musik, opera og operette.

Gratis billetter.