Tidligere koncerter

Lørdag d. 3. februar kl. 15.00. Herstedvester Kirke.
Brasiliansk Duo – Geisa Felipe, fløjte. Luís Leite, guitar.

Duo Felipe/Leite blev skabt i 2011 i Brasilien – og blev hurtigt et af de betydeligste kammermusikfremstød i landet. Formålet er at fremme og præsentere brasiliansk musik. Begge er fremtrædende musikere på deres instrumenter, og begge er dybt forankret i klassisk musik – men føjer dertil en særlig evne til at fortolke brasiliansk musik. Deres repertoire skal først og fremmest vise den brasilianske musik med dens særlige skønhed og intensitet.

Duoen Geisa Felipe/Luís Leite har optrådt ved de mest anerkendte koncerter og festivaler i Brasilien: Dell`Arte, Furnas, Rio Intenational Chamber Music Week, Friburgo Winter Festival, Petropolis Winter Festival, Semana Internacional da Musica de Belo Horizonte, The Rio 2016 Olympic Music Festival og mange andre.

Desuden har Geisa og Luís medvirket i TV programmet ”Partituras”, Brasiliens mest populære TV show om klassisk musik. En cd med brasilianske værker for fløjte og guitar udkommer snart, lige som der er planlagt koncertturnéer i Tyskland, Østrig og Storbritannien.

Mandag d. 5. marts kl. 19.30 i Rytterskolen.
Brahms Trio (Rusland). I samarbejde med Albertslund Bibliotek.

Den russiske klavertrio har vundet adskillige priser i hjemlandet, såvel som i europæiske lande. Pianisten Natalia Rubinstein har siden 2002 været ”Æreskunstner af den Russiske Føderation”, og de to strygere i trioen har begge tidligere vundet Tjajkovskij-konkurrencen i deres hjemland. De underviser alle tre på Tjajkovskij-Konservatoriet i Moskva og er p.t. i gang med et meget stort indspilningsprojekt af russisk musik.

Det er med andre ord en førsteklasses sværvægter der besøger byen, og opfører russisk musik i Rytterskolen: Sjostakovitj, Tjajkovskij og Glinka er på programmet. Hør evt. mere om musikken til højskolesangaftenen d. 28. februar i Rytterskolen kl. 19.30, hvor kirkens organist fortæller om de russiske komponister – imellem vintersangene.

Pga. kirkens gode forhold til trioen danske kontaktperson er denne koncert blevet mulig – hvilket vi er meget taknemlige over.

Søndag d. 3. juni kl. 15.00 – Sommerkoncert i kirken

Søndag d. 3. juni kl. 15.00 – Sommerkoncert i kirken.

Herstedvester Kirkes Kantori og kirkens Ungdomskor står for årets sommerkoncert. I år deltager også gæstemusikere udefra samt sangsolister. Se nærmere på kirkens hjemmeside, facebook-side eller Albertslund Posten for mere info og detaljer op til koncerten.

Onsdag d. 11. juli kl. 19.00 i kirken. Torkil Skille & Charlotte Andersson. Saxofon og orgel.

Kirken egen Charlotte Andersson har ved denne koncert sluppet tangenterne og tager saxofonen og sin egen sangstemme frem. Hun spiller sammen med en af Norges fremmeste organister: Torkil Skille. Han spiller virtuost på kirkens orgel og vi skal høre værker som "Adagio" af Samuel Barber og norske folketoner i egne arrangementer. En stemningsfuld koncert midt i sommeren.

“PETER OG ULVEN” - KONCERT FOR HELE FAMILIE
SØNDAG DEN 26. MARTS KL. 15 I RYTTERSKOLEN

Det svenske træblæserensemble Lopuskvintetten fremfører sammen med Herstedvester Kirkes organist Charlotte Andersson værket “Peter og Ulven” af Sergej Prokofiev. Fortællingen er dramatisk, fantastisk og morsom. Lille Peter bryder sin bedstefars formaning og drager ud i skoven vor han møder en diskuterende and, taler med fugle og katte og kommer til at skulle flygte fra en farlig ulv.

Lidt af en fabel der er skrevet under sovjettiden og musikerne forener fortællerens ord til en musikalsk helhed der vækker børnenes fantasi. Tag børnene med til denne klassiske koncert. Her får de mulighed for at opleve kammermusik på højt niveau og møde instrumenterne og blive præsenteret for deres karakterer på nært hold. En skøn mulighed for både voksne og unge. I november måned havde vi fornøjelsen af den skønne svenske saxofonist Fredrik Stenberg der besøgte vores højskolesangaften. Nu kommer han tilbage med sine kollegaer i Lopuskvintetten.

Liedaften: Leif Jone Ølberg og Martin Norddahl
Tirsdag d. 16. maj – Kl. 19.30 i Rytterskolen.

Robert Schumanns Dichterliebe er højt beskattet – og med stor grund. En mageløs samling af 16 sange omhandlende kærlighed med tekst af Heinrich Heine. Der findes kun få skønnere romantiske kærlighedssange, og der synges intenst om længsel, smerte, tårer og de store lidenskaber.

Leif Jone er en norsk bariton-sanger, der især i de seneste år har høstet stor ros og anerkendelse. Hans naturlige stemme begejstrer alle, og han synger roller på det Kgl. Teater såvel som lieder og sange rundt i de nordiske lande. På Rytterskolens flygel akkompagnerer Martin Norddahl.

Dichterliebe varer ca. 30 min, og efter kaffe og en lille pause synger Leif Jone sange af den engelske komponist Gerold Finzi. Han skrev sange til tekster af Shakespeare. Og en sang eller to af Schubert vil Leif Jone også kunne overtales til – denne liedaften i Rytterskolen. Hvor små caféborde forsøger at genskabe en salon-stemning som i Romantikken.

SOMMERKONCERT
LØRDAG D. 10. JUNI KL. 15 I HERSTEDVESTER KIRKE

Herstedvester Kirkes Kantori og Ungdomskor

Med Herstedvester Kirkes Kantori og Ungdomskor.

I år ligger koncerten senere end den plejer – og Kantoriet og ungdomskor vil her servere lækkerbiskner af sommersange og satser fra det romantiske korrepertoire.

Kantoriet synger Brahms’ Waldesnacht, og tre sange af Mendelssohn. Men også moderne korperler og danske sommersange som Yndigt dufter Danmark af Svend S Schultz. Ungdomskoret giver deres bud på den danske sommer.

Der vil også deltage en enkelt solist udefra. Se nærmere i AP op til koncerten.

Ægte svensk Lucia-koncert i Herstedvester Kirke

Lørdag d. 10. december kl. 15.00. Ægte svensk Lucia-koncert i Herstedvester Kirke.

En ekstra-koncert! Vi får besøg af Nicolai Sångensemble der er et kor bestående af kvindestemmer der til dagligt synger klassisk, kirkemusik, opera, musical, jazz og viser. Koret hører hjemme i St. Nicolaikirken i Trelleborg, Skåne.
De vil denne dag præsentere os for den smukke svenske sangtradition med advent-, jule-og folkemusik.

Det er utrolig stemningsfyldt og anbefalelsesværdigt.

Julekoncert med kirkens tre kor og solister.
Onsdag d. 7. december kl. 19.00 i Kirken.

Herstedvester Kirkes Børnekor og Ungdomskor synger julen ind. Men i år vil også det nye Kantori synge et par sange. Frode Andersen - en af Danmarks førende akkordeon-spillere - akkompagnerer undervejs, og spiller også et par solo-stykker med Charlotte Andersson på sopransaxofon.

Bagefter er der traditionen tro æbleskiver og glög i Rytterskolen. Julen synges ind.

Bach udsat for harmonika

Bach udsat for harmonika - Koncert i Kirken søndag d. 19. juni kl. 19.30.

Der dukker hele tiden nye, fascinerende musikalske detaljer frem af de 275 år gamle noder. Det lyder som en kliché, men kendetegner et mesterværk – værket er Bachs Goldberg-variationer. Detaljerne kommer særligt frem, når musikken tolkes på en harmonika – det som i vore dage kaldes et akkordeon – hvilket sker i Herstedvester Kirke på søndag kl. 19.30, af Andreas Borregaard.

Værket består af en enkelt lille melodi, som bliver musikalsk behandlet og varieret hele 30 gange! Så man nogle gange kan kende den smukke melodi, og andre gange slet ikke. Til sidst bliver stykket varieret så meget, at det minder på en prik om ’Bro, bro brille’. Utrolig fascinerende værk, som også er blevet indspillet og opført utallige gange. Og ikke mindst gjort berømt af pianisten Glenn Gould.

Variationerne er oprindeligt skrevet for cembalo, og det har i mange år været spillet på et almindeligt klaver – men med akkordeonet er der opstået en ny mulighed. Selvom dette unge instrument historisk set ikke er beslægtet med cembaloet, besidder det egenskaber, der alligevel gør det ualmindelig velegnet til barokmusikken: Kombinationen af en sprød virtuositet med en luftbåren, sangbar tone, gør det muligt for akkordeonet både at være tro mod det originale partitur og at fremhæve nye farver og sangbare kvaliteter i den gamle musik. På den anden side byder Goldberg-variationerne – der står som en milepæl i den vestlige musikhistorie – på en palet af tekniske udfordringer, hvis mange raffinerede facetter presser akkordeonets teknik til det yderste. Nye farver og kvaliteter opstår i det unge instrument.

Andreas Borregaard er uddannet i London og i København, havde international debut i Wales i 2007 og har siden gæsteoptrådt i hele verden - primært Australien, USA og i det meste af Europa. Han optrådte sidst i Herstedvester Kirke med trioen Gáman, der spiller nordisk folke- og ny musik.

Alle er velkomne på søndag kl. 19.30 til koncerten, og der serveres en lille forfriskning i våbenhuset bagefter.

fantastisk koncert med trioen Sopran

Tak for en fantastisk koncert med trioen Sopran d. 11. juni 2016

Fra venstre - Michael Netschajeff, klaver - Cecilia Lindwall, sopran - Maret Peterson, saxofon

Fra venstre - Michael Netschajeff, klaver - Cecilia Lindwall, sopran - Maret Peterson, saxofon

Kirkens børnekor på plænen i Tivoli d. 4. juni

Herstedøster Børnekor og enkelte fra Tåstrup Nykirke


Koret var til lejligheden slået sammen med Herstedøster Børnekor og enkelte fra Tåstrup Nykirke.
Dirigent var Herstedvester Kirkes børnekors leder Betina.
Rytmegruppen bestod af Albert (ungdomskoret) på Cahun, David (forældre i børnekoret), på sax, Stinus på cello (Jeppes søn) og Jeppe på klaver.

FOTOS FRA FORÅRSKONCERT
22. maj 2016
HERSTEDVESTER KIRKES
BØRNE & UNGDOMSKOR
se dem under Arrangementer

fantastisk koncert fredag aften

Tusind tak til Tivoli-Gardens trompetister og dirigent Bente Errebo
for en forrygende fantastisk koncert fredag aften d. 4. marts i Herstedvester Kirke.
22. maj 2016 Fotos fra forårskoncert 2016 Kirkens børne & ungdomskor
7. dec., kl. 19.00: Julekoncert i kirken. Børnekor, Ungdomskor. Instrumentalsolister, m.m.

Julen synges ind af både Børnekoret og Ungdomskoret samt gæstende solister. Traditionen tro synger menigheden med på et par gode julesange. Det hele ledes af børnekorleder Bettina Rasmussen og kirkens to organister Charlotte Andersson og Jeppe Rönnow. Bagefter spiser vi en æbleskive sammen i Rytterskolen. Og et glas vin.

17. dec. Kl. 17.30: Händels Messias i Helligåndskirken.

Sopransolist: Signe Sneh Schreiber

Sopransolist: Signe Sneh Schreiber
Copenhagen Oratorio Choir. Dirigent Torsten Mariegaard. Solister: Johanne Thisted Højlund, Signe Sneh Schreiber, m.f.

Helligåndskirken på Strøget. Busafgang fra Rytterskolen, Storstræde 22, kl. 17.30 (Koncerten er kl. 19.00).

Pris kr. 100, incl. bustransport (særlig Herstedvester-pris, normal koncertpris: kr. 200). Betales i bussen. Tilmelding nødvendig på jeppeorganist@gmail.com. Max antal på 50 personer.

Copenhagen Oratorio Choirs Messias er ofte blevet kaldt Julens bedste – af presse såvel som hundredevis af koncertgængere år efter år. Med 25 års korerfaring leder dirigenten Torsten Mariegaard os smukt og sikkert gennem Händels store værk. Sammen med nogle af Danmarks bedste solister.

I Herstedvester Forsamlingshus

Fredag d. 6. nov. kl. 17.00 - NB: I Herstedvester Forsamlingshus.

Canadisk strygekvartet og verdensberømt klarinettist gæster Herstedvester Kirke – spiller for skolebørn, strygeelever på Musikskolen, på Albo, i Anstalten og i Herstedvester Forsamlingshus.

Afiara String Quartet har vundet priser i adskillige kammermusik-konkurrencer, herunder den prestigefyldte ARD-konkurrence (2010) og Banff-konkurrencen for unge strygekvartetter (2008). Kvartetten har spillet i mange store koncerthuse verden over, herunder Carnegie Hall, Kennedy-centret, Wigmore Hall i London, Esterhazy-palæet i Østrig, Prinzregententheater i München og Muziekgebouw i Amsterdam. I dag er de tilknyttet Det Kongelige Musikkonservatorium i Toronto som ’Fellowship Quartet’.

James Campbell har været klarinetsolist med mere end 60 af verdens helt store symfoniorkestre, herunder London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra såvel som The Boston Pops. Han er professor i klarinet og kammermusik på Indiana University i Bloomington/USA, og hans indspilning af Brahms’ Klarinetkvintet - som også vil kunne høres under koncerten den 7. november - blev valgt som ”Top Choice” af den klassiske radiokanal BBC Three samt af London Times. En meget fornem anerkendelse.

I tre dage får Albertslund mulighed for at opleve Afiara String Quartet, når den internationalt anerkendte canadiske strygekvartet gæster byen. Sammen med verdensklarinettisten James Campbell.

Fredag den 6. november 2015 kl. 17.00 spiller de i Herstedvester Forsamlingshus. Herstedvester Kirke er vært, men grundet kirkerenovering foregår koncerten i huset ved siden af. Afiara afholder torsdag eftermiddag en workshop og koncert på Musikskolen – for byens mange stryger- og blæserelever. Albertslund musikskole er kendt for deres store Strygerskole, så det er med stor glæde, at det er lykkes at arrangere dette i samarbejde med musikskolen og Albertslund kommune.

Samme torsdag optræder Afiara String Quartet på Plejehjemmet Albo, og spiller en lille intim koncert på 2. sal – til glæde for de ældre beboere. Onsdag d. 4. nov. optræder kvartetten og klarinettisten på Herstedvester Skole, hvor alle 4. klasserne vil høre om instrumenterne i en strygekvartet, og høre om Carl Nielsen og Brahms, som har skrevet det musik de får at høre. Samme onsdag optræder Afiara String Quartet for første gang i et fængsel – nemlig i Anstalten ved Herstedvester, hvor de spiller en koncert for de indsatte, som også har beskæftiget sig med musikken op til koncerten.

Det musikalske program undervejs tager udgangspunkt i den afsluttende koncert i Herstedvester Forsamlingshus, hvor de spiller Carl Nielsens Strygekvartet i g-mol, Schumanns a-mol-kvartet. Samt ikke mindst Brahms elskede og populære klarinetkvintet i h-mol.

Program i Herstedvester Forsamlingshus – Fredag d. 6. nov. kl. 17.00:

Carl Nielsen (1865-1931): Strygekvartet i g-mol, op. 13

Robert Schumann (1810-1856): Strygekvartet i a-mol, op. 41 nr. 1

- pause
Johannes Brahms (1833-1897): Klarinetkvintet i h-mol, op. 115

Del af en landsdækkende turné

De fem musikere spiller frem til den 21. november koncerter i hele Danmark, herunder i Kolding, Herning, Holstebro, Viborg, Hobro, Næstved og København, og underviser i perioden 9. til 11. november på Den 6. Holstebro Masterclass. Turnéens pædagogiske program suppleres med yderligere en masterclass på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus den 20. og 21. november.

James Campbells og Afiara String Quartets besøg til Danmark gennemføres med økonomisk støtte fra bl.a. Albertslund Kommune, Herstedvester Kirke, A. P. Møller Fonden, Augustinus Fonden, Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat, Dansk Tennis Fond, Færchfonden, Knud Højgaards Fond, Oticon Fonden, Sonning-Fonden og Toyota-Fonden. 

Trío Pérez Inesta og Luis Zorita

Søndag d. 20. november

NB: kl. 15.30 – I Rytterskolen. (Ikke 19.30 som tidligere annonceret).

Den spanske trio består af de tre søskende Miguel, Gala og Claudia Pérez Iñesta på klarinet, violin og klaver. De spiller kammermusik på højeste, internationale nivaeu, og kirken føler sig privilegeret ved at få disse musikere på besøg. I 2011 gæstede de også byen, hvor de optrådte i Opstandelseskirken. Denne gang vil de holde skolekoncerter samt masterclass på Musikskolen forinden koncerten i Rytterskolen. De er til lejligheden suppeleret med Luis Zorita på cello.

De fire musikere er uddannet i den spanske provins Asturias, samt i byerne Wien, London, Karlsruhe og Berlin. Hver enkelt musiker fra ensemblet er engageret i et væld af forskellige aktiviteter: Miguel og Luis er freelance-musikere i hhv. Berlin og Wien, Gala er kammermusiker og violinlærer i Madrid, mens Claudia, efter at have opnået en mastergrad i sammenlignende litteraturvidenskab i Barcelona, er flyttet tilbage til Tyskland, hvor hun er pianist ved teatret i byen Heidelberg.

I starten af november spillede de fem mindre ukonventionelle koncerter i byen - se mere her: 

http://albertslund.lokalavisen.dk/spanske-toner-fyldte-albertslund-/Kult...

Programmet for aftenen er:

Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Duo for klarinet og cello i F-dur, WoO 27 nr. 2
Max Bruch (1838-1920)
Fra Otte stykker, opus 83: nr. 1, 2 og 3
Claude Debussy (1862-1917)

Fem melodier over digte af Charles Baudelaire for violin og klaver 

 Alban Berg (1885-1935)

Syv tidlige sange, arr. for klarinet og klaver

Toru Takemitsu (1930-1996)
"Between Tides" for klavertrio

Samir Odeh-Tamimi (f. 1970)
"Shatila" for klaver, violin, cello og klarinet
Thomas Adès (f. 1971)

“Court Studies” fra operaen ”The Tempest” for klaver, violin, cello og klarinet

Kom i god tid, da der er begrænsede pladser i Rytterskolens store lokale.

Duo Askou//Andersen

Søndag den 11. september kl. 16.00.

Duoen består af de solistuddannede musikere Hanne Askou, violin og Frode Andersen, akkordeon, der igennem de senere år har markeret sig som et meget flittigt og alsidigt kammerensemble. Med kirkekoncerter over hele landet, i musikforeninger, på festivaler mv.

Duoen har turneret i udlandet med fortrinsvis dansk musik på programmet - og med et særligt fokus på Carl Nielsens sange og musik. Duo Askou//Andersen udgav i 2014 den populære og anmelderroste cd ’Som en forårsnat’ med duoens egne instrumentale fortolkninger af danske og nordiske sange og folketoner. I efteråret 2016 udkommer duoens anden cd med nye værker i samme genre.

På programmet denne eftermiddag står folketoner og dansesatser fra forskellige lande. I både engelsk barokmusik af Purcell og nordisk folkemusik fra Norge og Sverige demonstrerer duoen de virtuose færdigheder, den tætte klang og det dynamiske sammenspil, som er deres kendetegn. 

Stemningsfulde aftenssange og kendte danske melodier vil fylde kirkerummet i duoens raffinerede arrangementer, og der venter os alle en dejlig eftermiddag i musikkens og musikernes selskab. 

Gratis adgang – mulighed for køb af cd til kr. 100

Læs mere: www.facebook.com/duoaskouandersen

Liedaften: Leif Jone Ølberg og Martin Norddahl

Tirsdag d. 4. oktober kl. 19.30 – I Rytterskolen.

Robert Schumanns Dichterliebe er højt beskattet – og med stor grund. En mageløs samling af 16 sange omhandlende kærlighed med tekst af Heinrich Heine. Der findes kun få skønnere romantiske kærlighedsange, og der synges meget om længsel, smerte, tårer og de store lidenskaber.

Leif Jone er en norsk bariton-sanger, der især i de seneste år har høstet stor ros og anerkendelse. Hans naturlige stemme begejstrer alle, og han synger roller på det Kgl. Teater såvel som lieder og sange rundt i de nordiske lande. På Rytterskolens flygel akkompagnerer Martin Norddahl.

Dichterliebe varer ca. 30 min, og efter kaffe og en lille pause synger Leif Jone sange af den engelske komponist Gerold Finzi. Han skrev sange til tekster af Shakespeare. Og en sang eller to af Schubert vil Leif Jone også kunne overtales til – denne liedaften i Rytterskolen. Hvor små caféborde vil forsøge at genskabe en romantisk salon-stemning.

Multikulturel koncert i Herstedvester Kirke


Multikulturel koncert i Herstedvester Kirke

Børnene fra Goldschmidts Akademi på Nørrebro kommer til Herstedvester for at synge hinandens musik der stammer fra alverdens lande og kulturer. Det gør de akkompagneret af musikere fra Middle East Peace Orchestra: Bilal Irshed på Oud, Lars Bo Kujahn på Darbuka og Henrik Goldschmidt på obo. Sammen tager de rundt i landet for at præsentere deres musik, men også for at repræsentere deres musikskole der som formål har at arbejde for fællesskab og fred. Med den tanke som grund, at hvis børn har spillet og sunget sammen, så er der håb for at de ikke senere i livet vil deltage i stridigheder mod hinanden. Undervisningen på Goldschmidts Akademi er gratis fordi alle børn skal have muligheden for at komme og spille med andre børn. Der undervises både i solospil på instrumenter som cello, trompet, darbuka og saxofon, men også i korsang. Den ægyptiske sangerinde Fatma Zidan underviser skolens to kor og hun leder også de børn som kommer og synger ved koncerten i Herstedvester Kirke. En koncert med disse børn er altid præget af stor musikalsk glæde og det er rørende at opleve hvordan danske, arabiske, afrikanske og jødiske børn sammen og på mange sprog via stærk holdånd får leveret budskabet om fred i verdenen. Herstedvester Kirkes Børnekor deltager også på invitation fra Goldschmidts Akademi. Koncerten er onsdag den 11. juni kl.1900 og det er gratis. Man kan læse mere om Goldschmidts Akademi på hjemmesiden: www.mellemostskolen.dk

Børnene fra Goldschmidts Akademi på Nørrebro

Børnene fra Goldschmidts Akademi på Nørrebro

Torsdag d. 20. marts – NB: Opstandelseskirken – Kl. 19.00

Trio Arizzo (obo, klarinet og fagot).

Trioen gæster Danmark i blot en uges tid, og vi er igen utrolige heldige, at kunne byde dem velkomne i Albertslund. Ligesom vi i januar 2013, havde besøg af strygekvartetten Afiara fra Canada.

Denne gang er der tale om musikere fra Theater am Gärtnerplatz og Bayerske Radio, som, ligesom Afiara’erne i år og Trío Pérez Iñesta sidste år, står for Holstebro-masterclass’en i 2014.

Det er musikere på allerhøjeste niveau – og de vil denne aften spille værker af Mozart, Beethoven, Ibert og Jørgen Bentzon.

Koncerten arrangeres i samarbejde med Opstandelseskirken.

Soloviolin-koncert i Herstedvester Kirke.

Soloviolin-koncert i Herstedvester Kirke.
Søndag d. 9. februar, kl. 16.00.

En af Danmarks allerbedste violinister kommer til vores kirke. Johannes Søe Hansen er 1. Koncertmester i DR Symfoniorkestret – dvs. forreste mand blandt 1. violinisterne, og med stort ansvar for hele orkestrets klang og koncertens afvikling. Han har vundet et utal af priser, og har en stor CD-produktion bag sig. Senest den stærkt anmelderroste indspilning af N O Raasteds solo-violinsonater fra 2010. Og det er netop to af Raasteds violinsonater, som Søe Hansen vil spille i Herstedvester Kirke på søndag kl. 16.00. Anmeldere skrev blandt andet om Søe Hansens fortolkning af Raasted: ”Johannes Søe Hansens spil er suverænt i alle aspekter” (Magasinet Klassisk), og i Kristeligt Dagblad: ”Søe Hansens syngende tone rummer en ekspressiv klang, der afslører dyb kærlighed til disse værker.”

   Johannes Søe Hansen har været stærkt medvirkende til at den danske komponist Niels Otto Raasted er blevet genopdaget. For han har – desværre – ikke været spillet så meget, siden sin død i 1966 (født  1888). Raasted var bl.a. Domorganist i Vor Frue Kirke, og havde en stærk organist- såvel som komponistuddannelse fra Tyskland, hvor han og hans musik også var meget vellidt. Raasted skrev både symfonier, orgelsonater, kammermusik og soloværker. Hans stil var først klassisk og meget Bach-inspireret – og det er i denne periode at solo-violinsonaterne er blevet til. Men musikken ændrede sig i mere moderne retning, hvor indflydelsen fra Max Reger og Carl Nielsen er klar. En smag på dette får vi også denne eftermiddag, da Søe Hansen også spiller Raasteds sonate for orgel og violin fra 1925, der har tydelige moderne træk.

  Raasteds tætte forbindelse til Tysklands musik- og kulturliv blev et problem for ham under og efter 2. verdenskrig. Og det blev aldrig helt klart, hvordan Raasted tog afstand fra det 3. Rige i 30’erne og under besættelsesårene. Der er ingen tvivl om, at han var i en vanskelig situation. Dette har sikkert også været medvirkende til, at hans musik ikke er blevet spillet så meget. Og det er med urette. Hvilket vi får at opleve på søndag, hvor Johannes Søe Hansen også spiller Mozarts smukke Adagio for violin og orkester (orgel) Kv 261.

  Vi er så heldige, at N O Raasteds barnebarn bor her i Albertslund, og vil være tilstede ved koncerten, hvor han vil fortælle kort om komponisten og hvordan han husker ham.

  Alle er velkomne søndag kl. 16.00 i Herstedvester Kirke. Der er gratis adgang og et lille glas efterfølgende i våbenhuset. Violin: Johannes Søe Hansen, på orgel kirkens organist Jeppe Rönnow. Værker af N O Raasted og W A Mozart.

Søndag d. 16. marts 2014 kl. 15.00.

Kammerkoret Terpsichore

Dirigent Torsten Mariegaard

Terpsichore er solidt etableret i den stærke, danske tradition for kammerkor, som tangerer professionelt niveau. Terpsichore mestrer både en flot, dramatisk romantisk bredde, men også den lyse, transparente klang, som kendetegner meget kormusik fra de nordiske lande. Terpsichore vil ved denne a cappella-koncert plukke fra korets spændende repertoire og fra et meget aktuelt konkurrenceprogram i Tyskland.

Denne eftermiddag vil vi høre et bredt, og elskeligt korprogram. Men også Rued Langgaard og Ligeti er på programmet.

Terpsichore har vundet flere priser ved konkurrencer i flere central europæiske lande.

Koncerten arrangeres i samarbejde med Albertslund Bibliotek.

 

Se alle fotos fra koncerten

 

Stort tilløbsstykke - stor succes!
Videoklip fra koncert i Herstedvester Kirke med Johannes Søe Hansen

En af landets allerbedste violinister kom til vor kirke søndag d. 9. februar.
Johannes Søe Hansen er 1. Koncertmester i DR Symfoniorkestret, forreste mand blandt 1. violinisterne - med ansvar for orkestrets klang og koncertens afvikling. 

Han har vundet et utal af priser, og har en stor CD-produktion bag sig. 

Johannes Søe Hansen spillede værker af N.O. Raasted: 
To solo-violinsonater samt sonate for orgel og violin, op. 45.

Og sammen med kirkens organist sluttede de af med Mozarts Adagio, Kv 261.

Raasteds barnebarn bor her i Albertslund, og var tilstede ved koncerten, hvor han fortalte kort om komponisten, og hvordan han husker ham. 

Violin: Johannes Søe Hansen, Orgel: Herstedvester kirkes organist Jeppe Rönnow.